Nutriforma tim
Alma Bunić
dipl. ing. preh. teh., Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu
Rođena u Bjelovaru 1979. g.
- stručno usavršena za wellness managera, fitoterapeuta, terapeuta biorezonacom
- pohađa specijalistički studij nutricionizma na Prehrambenom fakultetu u Osijeku
- završen početni stupanj makrobiotike
- voditeljica i osnivačica Škole za prehrambenog savjetnika na Galbanum učilištu
- izdala dvije knjige „Sokovi za zdravlje i vitalnost“ te „Prehranom i vježbanjem do zdravlja“
- kontinuirano održava radionice na području sirovojelstva i sirove hrane te sudjeluje u pisanju knjige Mihaele Devescovi
- edukator na području sportske prehrane (judo klubovi Zagreba), individualan rad s nogometašima, košarkašima, fitness trenerima i dr.
- vodi tematske edukacije za širu populaciju i sportaše u fitness centrima
- predavač na kongresu Fitness učilišta
- rad na projektu „Planiranje 5 balansiranih obroka u danu“ i dostava istih putem cateringa
- 12 godina iskustva na izradi jelovnika za osobe koje žele regulirati tjelesnu težinu te osobe s određenim zdravstvenim problemima
- tolerira veganstvo i drži predavanja na temu veganske prehrane – na što paziti, gdje može doći do problema kod prelaza na veganstvo; osobe koje žele preći na veganstvo upoznaje s novim namirnicama i njihovim izvorima
- redovito sudjelovanje u prilozima o zdravoj prehrani u medijima (radio i televizija): Zdrav život, Zdravlje na kvadrat, Baby bonus
- sudjelovanje u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ - priprema idealnog doručka za sportaše
- sudjelovanje na konferenciji „Debljina, nova bolest“ i „Ljubav, kg, novac“
- prisutna je na mnogim međunarodnim kongresima s područja nutricionizma, integrativnog pristupa zdravlju
- u privatnoj tvrtki, od njezina osnutka 2007., radi na individualnim pregledima biorezonacom, savjetovanjima iz prehrane, izradi jelovnika, mjerenju masnog tkiva, procjeni vitamina i minerala, savjetovanju o dodatcima prehrani i dr.
Andreja Mottl
dipl. oec., Ekonomski fakultet u Zagrebu
Rođena u Zagrebu 1972.
Kako sam se pronašla u nutricionizmu?
U slobodno vrijeme uvijek sam tražila članke o prehrani, i to još od srednjoškolskih dana kada nije bilo interneta, pa samo ukucaj i kuhaj.
U 42. godini sam napustila ekonomiju i imala sreću upoznati Almu, koja me je poticala na daljnju edukaciju, te sam 2015. g. pohađala Školu nutricionizma o prehrani i suplementima na Učilištu Galbanum, te naučila o odnosu čovjeka, hrane i zdravlja.
Posebno me zanima prehrana danas, koja se u "modernoj" kuhinji, zbog nedostatka vremena, nažalost često svodi na dovršavanje i doradu poluprerađene gotove hrane. Volim pripremati jednostavne obroke, bez dugotrajnog kuhanja često bez recepata i tad nastaju novi okusi i nova domaća jela.
Danas Alma i ja zajedno radimo, učimo , istražujemo, kuhamo, te prenosimo svoja iskustva i znanje, smijemo se i uživamo u radu.